Afgaande op de cijfers

Vooruitlopend op de implementatie van het nieuwe hervormingsplan voor sociale afstand, nam het aantal bevestigde COVID-19-gevallen opnieuw toe en kwam de quarantaine onder druk te staan. Zoals sommigen al hebben gezien dat social distancing niet goed wordt nageleefd, wijzen sommigen erop dat uitgebreide maatregelen dringend nodig zijn om de herverspreiding van COVID-19 tijdens de feestdagen in juli en augustus te voorkomen.

Volgens de Seoul Metropolitan Government was het aantal bevestigde gevallen van Corona 19 in Seoul op de 28e op de 28e op die dag om 00:00 uur 49.407, een stijging van 185 ten opzichte van de vorige dag. Met name op zaterdag de 26e was het aantal dagelijkse bevestigde gevallen 242, het hoogste dit jaar. De herverspreiding van Corona 19 neemt toe omdat groepsinfecties plaatsvinden bij academies, kerken en restaurants.

Op de 27e werd op verschillende plaatsen het verdwijnen van social distancing waargenomen. Ter gelegenheid van de vakantie was het warenhuis Hyundai Seoul in Yeouido, Yeongdeungpo-gu, Seoul vol met burgers die kwamen om te ontsnappen aan de hitte.

Gezinnen stroomden naar de eetzaal in de kelder om te eten, en de pop-upwinkels en 강남풀싸롱 fotozones die overal in het warenhuis waren opgezet, waren gevuld met mensen die foto’s probeerden te maken. Zelfs met een grote menigte die een masker droeg, werd afstand vrijwel niet in acht genomen.

Op dezelfde dag stonden gezinsvakantiegangers in de rij bij pretparken en waterparken in het hele land om van hun vakantie te genieten. Honderden mensen verzamelden zich bij het ‘Super Water Fun’-evenement in Everland, Yongin, Gyeonggi-do.

Op de vloer van het plein werd een gele lijn op 1 meter afstand getrokken om afstand te creëren, maar burgers in kleurrijke regenjassen stroomden naar het podium waar de stroom water stroomde. Het was onmogelijk om de quarantaineregels goed te volgen.

Dit heeft tot bezorgdheid geleid bij burgers. Er wordt op gewezen dat de regering een vals signaal kan afgeven, aangezien de regering een nieuw beleid inzake sociale afstand promoot dat de beperkingen op het aantal bijeenkomsten en kantooruren voorafgaand aan het zomervakantieseizoen aanzienlijk heeft versoepeld.

Een 30-jarige kantoormedewerker, Kim, zei: “In de tussentijd, strenge quarantaine regels zoals het beperken van bijeenkomsten van minder dan 5 personen zijn toegepast, maar de uitvoering van nieuwe afstand lijkt te zijn een heleboel dingen te verlichten. I don Ik weet niet of dit nog een keer zal gebeuren’, zei hij.

Een 26-jarige werkzoekende student, Lee, zei: “Het is alsof de afstand al is overbrugd. Sommige van mijn kennissen hebben zelfs een kamer in een hotel gevonden en hebben een drankje met elkaar gedronken omdat de bar om 22.00 uur sluit. .) met 4 personen en loopt tot 10:00, lijkt het niet te veel effect meer hebben.”

Er zijn ook zorgen geuit over het delta-mutantvirus dat zich recentelijk overzee heeft verspreid. Zelfstandige Jinmo (62) zei: “Het lijkt erop dat de overheid de afstand haastig verkleint, ook al wordt er gezegd dat je besmet kunt raken door een bevestigde persoon aan te raken.” “Zijn wij niet de enigen die de bar openen terwijl andere landen zijn het blokkeren van het Delta-virus?.

Deskundigen waren het erover eens dat het noodzakelijk is om uitgebreidere en systematischere quarantaineregels vast te stellen in overeenstemming met de situatie waarin bevestigde COVID-19-gevallen weer de kop opsteken.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다